Attila alkatrészes

Alkatrészek, használt autó, elektromos

Alkatrészek, használt autó, elektromos

Nyári és téli gumik sajátosságai

2017. november 09. - Tóth Attila Alkatrészes

Téli gumi és nyári gumi közti különbség

 

Amennyiben Ön nem rendelkezik megfelelő gumis szakképesítéssel, abban az esetben nagyon nehezen tudja megkülönböztetni a téli gumit a nyári gumitól. Ez a kis blogbejegyzés megpróbál eligazítást nyújtani, hogy megértse mi a különbség nyári, illetve téli gumi között.

Mik jellemzik a téli gumik sajátosságait?

A nyári gumikkal való összehasonlításban a két legfontosabb különbség a gumikeverékekben és a gumikeverék mintázatában rejlik. A téli gumi olyan keverékeket tartalmaz, amelyek alacsony hőmérsékleten is lágyak maradnak, és a mintázatot lamellák és mély mintázatok alkotják. Ez azért fontos és szükséges, hogy a hideg időben is megfelelő teljesítményt tudjon nyújtani az abroncs. Ez télen különösen igaz mivel az utak szárazok, nedvesek, havasak vagy éppen jegesek. Ezeken az útfelületeken a gumik teljesen másként viselkednek.

A téli jelöléssel rendelkező abroncsok úgynevezett hóabroncsok. Ezt az aktuális jogszabályok nevezték el így. A téli jelölés használatának ugyanis nem feltétele a kötelező és egységes teljesítményvizsgálat, így a "M&S" jelölésű abroncsok teljesítménye nem egyértelműen garantált. A 3PMSF jelölésű abroncsok azonban valódi téli abroncs minősítéssel rendelkeznek. Itt azonban meg kell különböztetni, mert ennek a jelölésnek előfeltétele a teljesítményteszt. Ezzel a teszttel az abroncs megfelelő téli teljesítményét értékelik. Ezért azt javasoljuk, hogy a téli időszakban 3PMSF jelöléssel rendelkező abroncsot használjon.

Mikor szükséges a téli gumikat használni?

A téli gumik használata azon napokon szükséges, amikor a napi középhőmérséklet tartósan +7 Celsius alatt van. Ez az időszak általában október közepétől április végéig tart, ha a magyarországi középátlagot vesszük.

Mikor kell mindenképpen nyári gumit használni?

A nyári gumi használata akkor szükséges, amikor a legmegfelelőbb biztonsági teljesítményt nyújtja. Ez akkor jön el amikor a napi középhőmérséklet pluz 7°C felett van. Ebben az évszakban a gumikeverékek és a mintázat száraz és nedves útfelületen is melegebb. Ezen körülmények között sokkal jobban teljesítenek a nyári gumik. Ebben az időszakban jellemző rájuk a hosszú élettartam és kopásállóság. Ilyenkor az üzemanyag-hatékonyság és kényelem is magasabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://alkatreszes.blog.hu/api/trackback/id/tr6913219165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.11.10. 14:30:06

"a "M&S" jelölésű abroncsok teljesítménye nem egyértelműen garantált"

Szerintem semmi nem "garantált", ez egy tisztán gyártó önszabályozó rendszer, a Michelin nem szeretné besározni a nevét egy botránnyal, egy noname évről évre élő gyártó meg esetleg nem fog törődni vele.

Akárhogy is, az osztrákoknál az elvárás az M+S, ha nincs rajta a gumin akkor nem foadja el a rendőr! Ez le van írva a sógorok tájekoztatójában...
süti beállítások módosítása

falfesték, glett, elektromos autó töltő, nyílászáró árak, Zahnarzt Ungarn preise Sopron, Laser glass processing

falfesték, glett Besen.hu nyílászáró árak laser glass processing Kárpittisztítás árak Budapest Coinjoin, Bitcoin wallet szerszámgyártás falfesték falfesték, glett, elektromos autó töltő, nyílászáró árak, Zahnarzt Ungarn preise Sopron, Laser glass processing

Műanyag Ablak, ingyenes lomtalanítás Budapest költöztetés mindentviszunk.hu, Inox bortartály, Inox bolt

inox bortartály költöztetés mindentviszunk.hu Műanyag Ablak nyílászáró csere Bútor a lampone.hu oldalon CPL beltéri ajtó Budapest, ablakcsere Budapest, Műanyag Ablak

költöztetés mindentviszunk.hu Inox bortartály, Inox bolt

nyílászáró szigetelések ingyenes lomtalanítás Budapest költöztetés mindentviszunk.hu műanyag Ablak Inox bortartály, Inox bolt